? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • EpiloG : Aktiviti Terkini Si Jejaka
  • EpiloG : Nasi Kerabu juadah berbuka Puasa tahun in...
  • Tutorial : Join / Combine File .001
  • Tutorial : Download ... Download !
  • Tips : Segalanya Tentang Cantik
  • EpiloG : Ramadhan Al-Mubarak
  • Tutorial : Style kan Minima template anda ! [ Part...
  • Tutorial : Style kan Minima template anda ! [ Part...
  • Tutorial : Style kan Minima template anda ! [ Part...
  • Tutorial : Template Minima


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    EpiloG : Dugaan Puasa !

    0 LoVeR | 04/08/2011

    Bismillahirahmannirahim..
    Assalamualaikum w.b.t
    Dear BeloG,


    Marah !
    Yup , SH sedang MARAH !
    Bulan-bulan puasa ni lah ada-ada aja dugaan lah !
    Dah dua kali SH kena!
    Tapi hari ini , hari yang sangat menjengkelkan !
    Memang rasa macam apa je kan tadi !



    Kadang-kadang kerja kedai ni agak mencabar minda juga kan !
    Kita punyalah nak putus urat muka senyum-senyum kambing kat pelanggan,
    Mereka wat muka sombong plak !
    Memanglah dah tugas kita melayan pelanggan dengan muka manis,
    tapi pikir lah sikit , dah lah penat-penat tapi dapat layanan macam apa plak kan !

    Hari tu, SH layan seorang Uncle Chinese ni !
    Nak beli kasutlah pulak kan !
    Tapi masalahnya saiz kasut yang dy nak tuh dah abis, stok pun tak sampai lagi !
    Dy suh SH cari , masalahnya nak cari dimana kalau memang dah tak ada stok !
    Pastu boleh plak dy kata ," tak tahu cari ka ? carilah !"
    SH geram SH jawablah , "Uncle , stok tak ada, memang saiz tuh da habis !"
    EH dy tak dulik, nak juga ! Nasib baik taukey balik tyme tuh, dy pergi report kat Taukey yang SH tak bagi apa yang dy mintak !
    Sabar aja lah kan !
    Taukey cakap ngan dy baru dy paham bahasa ! DAH MEMANG TAK ADA STOK !

    Hari ini pula , Uncle India marah-marah !
    Dy beli kasut sekolah anak dy !
    Antara kejadian yang terjadi :

    UI = Berapa?
    SH = RM29.00
    UI = Tak boleh kurang kah ?
    SH = Harga RM 29.90 , sudah kurang 0.90sen ! [ taukey tak ada Sh tak berani nak kurang lebih-lebih ]
    UI = Sudahlah, semua kasut letak 0.90sen belakangnya, nanti pelanggan tanya mau kurang, lu orang kata sudah kurang 0.90sen ! Padahal mana ada kurang kan ?!
    SH = *************** !
    UI = Inilah cina, menipu lebih ! Mau untung tipu sudah kurang 0.90sen ! Padahal itu kasut cuma RM29.00 sahaja, letak itu 0.90sen tapi bagitahu sudah kurang !
    SH = ****************** ! Ini bakinya uncle, TQ !

    Dalam masa tu ada dua orang pelanggan masuk, lagi bengang SH kena depan dyorang ! Dyorang pun tengok aja !

    UI = Lu tau tak ini cina tipu orang aja , niaga tapi mahu tipu-tipu orang , apa pasal !?
    Sambil berjalan keluar kedai , dy sambung bebel dy !

    Pakcik 1 = Tak mahu mahal, tak payah beli lah.. Bising-bising aja ! buka kedai sendiri lah !

    SH = ******* [ senyum tak perlu kata apa-apa ]

    Pakcik 2 = Dy beli juga ke nak?

    SH = ermm beli ...!

    Pakcik 1 = Beli pun nak bebel-bebel !

    SH jadi duta iklan colgate lagi...Senyum aja lah !

    SH rasa SH bengong hari ini.. selalu kalau pelanggan minta kurang SH akan tunjuk kotak kasut sebab kat kotak tuh ada harga dari kilang ! Jadi dyorang akan puas hati lah kan tengok harga yang ditawarkan !
    Tadi plak dah sah-sah anak dy beli kasut sekolah jenama Slam America dah memang harga dari kilang tuh RM29.90 .. bukan kami suka-suka nak letak 0.90sen tuh !! Kenapalah SH tak menjawab jer tadi !!! Sebab puasa, tak pe tahan je telinga walaupun hati ni sakit !

    Harap lepas ni tak perlu lalui perkara macam ni lagi !

    Thanks with Love to:  Makcik Azu & Mista Gulied menenangkan kemarahan saya
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>