? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Menghitung hari-hari terakhir
  • EpiloG : Salam 1435 Hijrah
  • EpiloG : Perantauan di Aidiladha 2013
  • SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
  • Giveaway : First Giveaway By Atiqah Jaidin & Arrie...
  • Segmen : Apple Mints mencari Bloglist Part 2
  • EpiloG : November Menjelma !
  • EpilOG : wELCOME HOME oCTOBER
  • epiloG : Life as a Teacher
  • epiloG:Cikgu Nurul ~teacher to be~!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    Epilog : Wordless Sunday ! ~Ketentuan Ilahi~

    0 LoVeR | 22/04/2012


    Alhamdulillah, aku masih lagi menjalani hari-hari di pentas dunia milik Allah ini.
    Allah masih memberi aku kesempatan untuk menghadapi dugaan dan cabaran di dunia ini.

    Sabtu (21 april) berita mengejutkan buat semua warga UPSI.
    Pada mulanya aku hanya mendengar namanya sahaja, tidak disangka arwah merupakan sahabat addin aku semasa sem 2.
    Pelbagai spekulasi yang timbul sejak kejadian semalam, apa yang boleh aku katakan "HANYA KAMI DI UPSI MENGETAHUI DAN MENGENALI ARWAH"
    Silalah berhenti buat spekulasi yang tak masuk di akal kerana dosa memfitnah lebih besar dari dosa membunuh.
    Semoga arwah tenang di alam sana dan ditempatkan di kalangan mereka yg solehah.
    DaripadaNYA kita datang dan kepadaNYA kita kembali.Alfatihah.

    __________________________________________________

    Rentetan peristiwa semalam, menghilangkan satu semangat aku,
    Yup semangat berseorangan.
    Salah satu sikap aku adalah suka berseorangan.
    Sebab tuh aku tak kisah jika jalan sorang2, g makan sorang2, g kelas sorang (semester 1 dahulu)
    Kerana aku sudah biasa dengan perangai sebegitu.
    Sejak aku di Asrama Harian, memanh keseorangan adalah teman aku.
    Ialah dulu f4 n f5 hanya aku seorang perempuan di asrama kerana lebih ramai pelajar lelaki..huhu..

    Bila terjadi perkara begini, aku agak lemah untuk berseorangan ..
    Bahaya datang tanpa kita duga.
    Lebih baik berteman .....

    Ya Allah berilah kami kekuatan menghadapi hujung-hujung semester ini dengan tenang. Amin.





    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Wordless Friday!

    0 LoVeR | 20/04/2012





    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Segmen : Nak Doodle Nie!

    0 LoVeR | 17/04/2012




    Nama : Hana
    Warna Pebret : Pink !




    Thanks with Love to:http://www.fizgraphic.com/2012/04/segmen-nak-doodle-nie.html
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Wordless Tuesday ! ~Kosong~

    0 LoVeR |

    \\*Maaf atas penggunaan aku*\\


    Siyesly, malam ni nape aku cam nak nangis je ekk...
    Lebih2 lagi bila aku selak2 gambar buddies form 6 batch 2009!
    Aku rasa kosong sangat skunk...
    Aku rindu korang....
    Keputusan yang salah aku ambil kot...
    Nak nyesal pun tak guna skunk....
    T_T




    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Wordless Sunday ! ~Senyum dan Kesabaran~

    0 LoVeR | 10/04/2012




    Assalamualaikum....
    Sangat jeles bila tengok orang update belog kan!
    Hahaha nak buat macam mana, SH tak de idea nak story sal ape lah.
    Banyak memang banyak kejadian yg berlaku sepanjang SH mendiamkan diri, cuma tak tahu patut berkongsi atau tidak!

    Oh yea, SH nak story sikit pasal SENYUM dan SABAR!

    Mesti ramai ingat lagu ni kan

    ~Senyum seindah suria, 
    Yang membawa cahaya,Senyumlah dari hati,Duniamu berseri~


    Tak pun lagu Najwa ni,

    ~Senyum tak perlu kata apa-apa~

    Apa baiknya senyum ni???
    Bila tak senyum orang akan label kita sebagai sombong!
    Betul ker macam ni?
    Tapi kalau bagi SH sendiri, SH pun suka kita senyum kat orang walaupun kita tak kenal or rapat dengan mereka.

    "SENYUMLAH... KERANA ALAM DISEKELILINGMU AKAN TURUT TERSENYUM KEPADAMU"

    Kan untung kita senyum,orang akan senyum pada kita semula, tapi kalau kita senyum, dan orang tak senyum pada kita, fikir positif, mungkin mereka ada masalah atau tak perasan akan senyuman kita...
    Jangan SOMBONG!
    Dah elok2 orang senyum kat kita, tak salah kita balas kan?
    Ini tidak, orang senyum tapi kita buat "dek" je..
    Bayangkan kalau kita sendiri kena macam tuh, op cos lah kan kita angin...
    nampak sombong sangat orang tuh huhuhuhu....

    Berkaitan sabar....
    Banyak perkara dalam kehidupan kita yang memerlukan kesabaran..
    Apa sahaja yang berlaku orang akan kata "sabarlah..."
    Yup..sabar sebahagian daripada iman...
    tapi sampai bila kita nak bersabar kalau sesuatu kerja itu tak pernah habis atau seseorang itu sentiasa buat kita marah?

    "SETIAP KESABARAN ADA HADNYA, KALAU HAD KESABARAN ITU HILANG, BATU ASTEROID PUN TAK DAPAT MENGHALANG"
    Kata2 atas ni, seseorang pernah bagi pada SH, sampai sekarang SH akan ingat kata2 ni!
    Memang betul had kesabaran jangan pernah dilebihi, kerana kita takkan tahu apa akan jadi jika tahap tersebut hilang...

    "BERSABAR,,, KERANA ANDA JUGA TIDAK TAHU BAHAWA ORANG DISEKELILING ANDA TURUT BERSABAR DENGAN ANDA"
    Apa maksud kata2 diatas ni???
    Macam inilah, kita sebagai manusia, jangan hanya tahu mencari kesalahan orang lain tanpa mengetahui kita juga mempunyai kesalahan...
    Kalau kita mencari kesalahan orang lain, pastu sewenang2nya nak  marah kat orang tuh, tapi dalam masa yang sama kesalahan kita adalah sama dengan kesalahan yang orang itu lakukan ataupun lebih teruk lagi, apa yang orang tu akan fikir mengenai kita?
    Kita tak akan dapat memuaskan hati semua orang !!


    Kita jangan buat musuh apatah lagi mencari musuh.

    SH sendiri juga ada tahap kesabaran SH sendiri...
    Yes SH akui yang SH tak mampu nak meluahkan ketidakpuasan yg terdapat dalam hati SH..
    Kerana kata-kata itu akan meninggalkan kesan dalam diri seseorang ~kalau orang tuh ade perasaan lah~
    macam SH cakap, jangan cari musuh kalau kita nak orang hormati diri kita.


    "Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL. Pengawal peribadi yang paling waspada DIAM. Bahasa yang paling manis SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK."

    Panjang pulak bebelan SH hari ni...
    mentang2 dah lama tak meluahkan rasa dalam beloG kan hahaha...
    Oh ye, sapa makan cili akan terasa pedasnya...
    Jadi Nasihat SH jangan makan cili masa baca entry SH ni okies!!
    ~peace no war~


    p/s: seronok bermain2 dengan DSLR dalam minggu ni.... HAPPY!

    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Segmen : Bestnya Blogwalking!

    6 LoVeR | 09/04/2012



    Segmen ni dianjurkan oleh Encik Aboy Ensem (errkkk amik nama kat link blog dy je heheh jgn marah)
    Nak tahu mengenai segmen ni, klik aje banner hijau tuh yerk..

    Pengalaman semasa SH blogwalking op cos lah dapat membaca entry2 yang best dan entry yang memberi ilmu kepada SH...
    Apa yang SH dapat dari pembacaan tersebut terutama yang berkaitan pengetahuan/ kata2 nasihat akan dijadikan iktibar dalam diri SH...

    (nampak sangat ayat tunggang langgang, biasalah SH bukan cikgu BM k hehehehe)
    Tarikh tutup : 15 April 2012 (11PM)



    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    SEGMEN: SAPE NAK TAMBAH FOLLOWER

    5 LoVeR | 08/04/2012





    Lama Rasanaya tak Join segmen, Jadi hari ni nak ler join kan hehehe...


    Nak join?? Klik SINI :)

    Tarikh Tutup : 10 APRIL 2012



    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>