? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Menghitung hari-hari terakhir
  • EpiloG : Salam 1435 Hijrah
  • EpiloG : Perantauan di Aidiladha 2013
  • SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
  • Giveaway : First Giveaway By Atiqah Jaidin & Arrie...
  • Segmen : Apple Mints mencari Bloglist Part 2
  • EpiloG : November Menjelma !
  • EpilOG : wELCOME HOME oCTOBER
  • epiloG : Life as a Teacher
  • epiloG:Cikgu Nurul ~teacher to be~!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    Epilog : Shahir akhirnya dengan albumnya!

    1 LoVeR | 20/05/2012






    Shahir..
    Penyanyi yang pernah SH minat dulu hehehe
    Sekarang???
    Okeyh juga...minat dengan suara dy :)

    Ok Shahir dah mula kuarkan album dy.

    Antara lagu yang ade dalam track beliau ialah:

    1. Cinta kan Kembali
    2. Aku yang berdosa
    3. Dia yang kau pilih
    4. Cerita kita
    5. Pendam
    6. Luar bisas
    7. Kebahagiaan dalam perpisahan

    semua SH dah dengar...

    Nak dengar jugak???



    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Segmen: Kenangan bersama Guru!

    2 LoVeR | 16/05/2012


    Terlebih dahulu SH nk ucap SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU kepada semua guru-guru yang berda di Malaysia.

    Pagi2 ni rajin nak join segmen yang dianjurkan oleh Dieyna


    Kenangan bersama guru kalau bertul2 kita tahu menghargainya akan menjadi kenangan yang manis dalam hidup kita.
    Setakat kenangan kena marah, kena cubit semua tuh antara kenangan yang baisanya akan diingat sampai kekadang ade aje umat manusia yang xde perasaan akan cakap
     "aku tak suka cikgu tuh, dulu dy suka marah aku, cubit aku"

    Haha xeloklah macam tuh kan, cikgu marah sebab cikgu sayang kita, nak kita jadi Insan yang berguna, am I right?

    Bagi SH sendiri, kenangan bersama cikgu adalah kenangan yang ingin SH hadapi setiap masa *kalau boleh*

    Kenangan bersama cikgu Arman Shah!
    Guru kelas darjah satu di SRK Sri Labis.
    Wah boleh dikatakan SH, dan beberapa rakan SH memang baik ngan cikgu ni.
    Macam pelajar kesayangan dan dialah guru kesayangan kami
    Uik bukan sebab dia lelaki okeyh!
    Antara kenangan yang SH tak boleh lupa bila sesi dy mengajar, Sh dan beberapa rakan akan cepat2 siapkan kerja yang di berikan,
    Kemudian kami dengan baik hati akan cakap

    "Cikgu, dah siap..boleh kami bersihkan kelas?

    Wah sangat rajin kan, haha padahal ada udang disebalik mee
    Sebenarnya masa tuh lah kitaorang main2 kat luar kelas.. hehehe..
    Tapi cikgu Arman dapat tangkap kami pulak kan !

    Kenangan bersama Cikgu Marhaini!
    Guru kelas darjah 5 di SRK Sri Labis
    Cikgu yang paling SH sayang sebab SH rapat ngan cikgu..
    Disebabkan SH ni Penolong k.kelas
    banyak juga kerja yang SH buat untuk berjumpa cikgu.
    Tapi disebabkan satu masalah, cikgu terpaksa berpindah dari sekolah.

    Tapi SH happy sebab sampai sekarang cikgu tak lupa pada SH, bila add dy kat FB pun dia masih kenal SH.

    Mana yang SH cerita ni tentang guru-guru yang memang SH sayang,
    Bukan lah bermaksud guru yang SH tak cerita tuh SH tak sayang, cuma mungkin kenangan kurang kot hehehe

    Kenangan bersama Cikgu Rahmat.
    Guru Tingkatan 2 Arif
    SMKMIL

    Cikgu ni enjoy, happy go lucky..
    Suka cari masalah ngan kitaorang hehe
    bukanlah maksudnya macam ni
    kalau masuk kelas je mesti dia cakap

    Eleh apa ada dengan labis ni, lainlah melaka (something like that lah)

    Haa kitaorang ape lagi, balas baliklah kan hehehe 
    tapi cikgu memang sporting.
    Dia amat mementingkan keceriaan kelas dan kebersihannya.
    Kebanyakkan keceriaan cikgu yang lakuakan.
    Banyak sangat kenangan ngan cikgu Rahmat.

    Kenangan bersama Cikgu Rosnah
    Warden Asrama SMKMIL
    Cikgu Pengawas juga

    Cikgu banyak bantu SH masa di asrama
    Sampaikan adeq di asrama cakap SH anak kesayangan cikgu
    Kalau cikgu tengah marah, SH munculkan diri marah dia terus hilang hehehe
    Mungkin sebab SH satu-satunya pelajar F5 kat ctu, so amik berat lebih sikit lah
    SH juga Penolong Ketua Asrama yang rajin bantu cikgu hehe
    ...........
    Lau nak cerita banyak sangat lah :)

    Kenangan bersama cikgu Rosnah


    Kenangan bersama Cikgu Azijan, Cikgu Muslimah, Cikgu Puvanes, Cikgu Nordin, Cikgu Zaini, Cikgu Hussin, Cikgu Yusof, Sir Zainal, Cikgu Yap
    Guru Matapelajaran Pra-U
    SMKMIL



    Ha senarai diatas semua guru semasa mengajar Pra-U
    Cikgu Azijan ibarat ibu pada kami semua.
    Dialah yang banyak memberi nasihat kepada kami dan dorongan untuk kami berjaya.

    Ckgu Azijan


    Cikgu Muslimah, guru tingkatan semasa Pra-U,
    Cikgu ni memang SH takut, garang sikit hehe tapi dah lama2 sebenarnya dia ok sangat.
    Siap belanja kami KFC ni nak bagi semangat untuk jawab paper dia dengan baik!

    Cikgu Muslimah


    Cikgu Nordin, Cikgu Zaini, Cikgu Husin, Cikgu Yusof.
    Inilah cikgu lelaki yang mengajar kami.
    Seperti bapa kepada kami


    cikgu Puva, cikgu Makroekonomi yang sempoi hehe
    sh SUKA BERCERITA MASALAH DENGAN DIA
    sebab cikgu akan menasihatkan SH
    Kalau tak kerana cikgu, mungkin Sh tak akan teruskan pembelajaran SH... ermm

    Cikgu Puva


    Cikgu Yap
    Walaupun kadang-kadang dia ajar kami tak paham
    tapi dia xputus2 ajar kami dengan cara dia...
    Kenangan dengan cikgu yap adalah, kerja yang banyak akan diberi setiap hari hahaha

    Sir Zainal.
    Sir MUET kami
    Jangan tak tahu dia ni abg kepada Zainal Alam Kadir
    Sir, sangat sporting ..
    Kadang-kadang terasa macam beliau ni sama umur dengan kami ...

    Sir Zainal


    Banyak kenangan yang ada bersama guru.
    Dan SH harap bila SH jadi guru suatu hari nanti akan meninggalkan kenangan manis pada pelajar-pelajar SH.
    Semua guru-guru diatas adalah sumber inspirasi SH apabila SH menjadi seorang guru kelak.










    Dengan ucapan, SELAMAT HARI GURU ,
    SH doakan semoga guru-guru yang pernah mengajar SH akan dikurniakan kesihatan yang baik dan tiada hadiah yang bernilai untuk diberikan kepada mereka selain kejayaan!

    Terima Kasih Cikgu!




    Thanks with Love to: Cikgu2 yang bagi idea nak tulis dalam segmen ni!
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Kuatkan hatiku !

    0 LoVeR | 15/05/2012



    ADA YANG BARU, YANG LAMA JANGAN DILUPAKAN.......
    #INI  BALASAN TERHADAPKU#


    bERHENTI BERHARAP#


    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Ibu!

    0 LoVeR | 14/05/2012



    Hari tuh dah post entry berkaitan ibu.
    SH memang suka video berkaitan ibu tuh.
    review ---> http://www.epilogmizsayuri.com/2012/05/epilog-kerana-leteran-itu.html

    Sekarang ni, tahun 2012 barulah orang sibuk2 mengatakan menyambut hari ibu tuh Haram bagai.
    SH xnak kupas isu ni lah, dah banyak dalam laman web cerita ni.
    Apa pun pada SH Hari-hari adalah Hari ibu.

    Tahun ni agak menyengat hati lah sebab xdapat nk buat ibu berehat dr kerjanya...
    Lau dulu time2 macam ni kami adik beradik berkumpul dan menceriakan hari2 ibu...
    Tahun ni xdapat lah sebab SH tak balik bercuti... ermmm




    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Jiwa Parah !

    2 LoVeR | 13/05/2012




    Ada orang tanya,
    Napa jiwa dia  parah..?
    Ada orang yang menghancurkan hati dia ke.?

    Ada Orang tanya,
    Napa jiwa dia jiwang sangat
    Hati Dia dalam kerinduan ke.?

    Ada orang tanya,
    Napa jiwa dia sombong sangat?
    Hati dia dalam kelukaan ke?

    SEKARANG JIWA DIA DAH TAK PARAH

    Ada orang tanya
    Napa jiwa dia dah tak parah
    ada orang dah ubatkan jiwa dia ke?

    Ada orang tanya
    napa jiwa dia dah tak jiwang
    Dah ade orang yang dapat rindu dia ke

    Ada orang tanya
    Napa jiwa dia dah tak sombong
    Luka di hatinya dah sembuh ke?

    Kalau aku yang jawab.

    Aku suka bila jiwa dia dah tak parah
    sebab aku tahu dia dah gembira
    kalau ada orang yang buatkan dia gembira
    ingatlah
    orang itu sangat beruntung memiliki dia!




    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Aku, Kamu dan Dia!g

    0 LoVeR |




    Kenangan itu menusuk si kotak fikiran.
    Menjelma bagaikan bayang-bayang .
    Tidak mampu ditepis.

    Dia yang pernah berada di hati ini
    Namun tak mampu diluahkan
    Kerana aku takut dikecewakan

    Dia , insan yang memberiku kekuatan
    Menjagaku dengan ikhlas
    Membantuku dikalaku kesusahan

    Dia menjauh ketikaku memerlukan
    Pergi ketikaku berharap
    Melangkah meninggalkanku dengan seribu satu pertanyaan

    Aku memendam rasa
    Aku membawa hati yang lara

    Kamu muncul dalam hidupku
    Memberi sinar yang dulunya kelam
    Membawa ku kealam dirimu.

    Aku memaafkan kesalahanmu
    Melupakan kepahitan dulu
    Menerimamu seadanya.

    Kamu melukai hatiku
    Menghancurkan kepercayaanku
    Membuang kenangan yang dulu

    Aku menyanyagi kamu
    takut kehilanganmu
    Namun aku mahu melepaskanmu

    Dia kembali dalam diri ini
    Memunculkan segala memori
    Menghadiakan sebuah ingatan

    Kamu menghentikan harapan ini
    Melepaskan anganan ini
    Menghadiahkan sebuah kesakitan

    Aku dalam dilema.
    Meninggalkan kamu
    atau mengharap pada dia...




    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Header !

    1 LoVeR | 12/05/2012




    Nak habaq mai kat org kampung bahawa header EpiloG MiZ SaYuri dah bertukar lagi.
    Inilah kerja SH kalau ade sedikit masa terluang (walaupun assigment berlambak)
    Bosan sangat malam tadi, maka SH pun bermulalah belajar membuat header animation.
    Ni yang simple je buat sebab BARU BELAJAR KAN!


    Oklah kan dari tak belajar apa2...
    Lepas ni kalau ade masa lagi, akan ditukar lagi hehehhe...

    Antara Koleksi header yang SH gunakan sebelum ini..


    Masa mula2 buat dulu, hadoi poyo je kan hehehe

    Header masa raya dan merdeka..semangat tuh...



    Header masa tengah addict dgn Kim Hyun Joong!



    Header masa tengah perasan giler



    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Wordless Friday! ~Tak Kreatif tapi minat seni~

    4 LoVeR | 11/05/2012



    TAK KREATIF TAPI MINAT SENI

    Really suka sangat ayat ni (apa ayat aku ni)
    Ayat ni SH dapat dr beloG Wan Hazel
    |
    |
    |
    |



    Jujurnya, beloG wan ni beloG utama yang menjadi minat SH untuk menjelajah..
    Suka sangat "doodle story" dan ilmu2 yang beliau kongsikan.
    Dan yang paling suka, sebab beloG beliau ni ya allah comel sangat!
    Siyesly, SH akan cakap WAN HAZEL NI KREATIFLAH, JELES TAUW!

    SH ni pun tak kreatif tapi ade sangat minat dengan seni-seni ni dan mencuba yang terbaik untuk berseni..
    cewah..
    Tapi apakan daya, memang tangan bukan tangan seni kot :(



    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Segmen: Kenangan Hari Lahir

    2 LoVeR |


    Ok , sebenarnya tengah risau sekarang sebab Sh tak dapat buka blog Sh ni!
    bila try view je, keluar pesanan dr uncle google kesayangan yang beloG SH ni tak dapat di cari.
    Hadoiii kenapa ni!
    Tapi bila Cik Pepatung tinggalkan komen di entry SH , rasanya mungkin masalah ni pada SH sorang je kot ade masalah ni...
    Sedih yang amat!

    Ok Out of topik!
    Bila Cik Pepatung ajak join segmen beliau, op cos lah SH dengan berbesar hati akan  follow segmen ni.
    Tak taulah dapat view ke tidak..

    Lets check it out!

    Cik Pepatung

    SH dah follow pun beloG beliau..

    Ok untuk tahun ni tak de kenangan lagi sebab hari lahir SH bulan oktober, skunk baru bulan mei huhu

    Kenangan hari lahir Sh yang  tak dapat dilupakan 

    First masa SH 5 tahun,
    SH sambut di Tadika Kemas Paya Merah bersama sahabat2 Tadika SH..
    Wah punya excited masa tuh, iyalah pertama kali kan sambut dengan kawan-kawan sekolah ni...
    Tyme tuh mmg suruh mak cuti dari kerjanya lah untuk hantar cokelat ke Tadika aku...
    Siap dengan cupcake ditempah...huhu

    Itu kenangan masa budak2..
    Lama2 SH meningkat dewasa , SH pernah sambut dengan sahabat2 sekelas SH
    Nasib baiklah kelas kami ni 9 orang je..
    Rindu kenangan itu




    Kenangan terakhir adalah kenangan menyambut besday semasa umur 20 tahun..
    Mana tidaknya, tahun 2010 itu, SH dapat 3buku  kek dalam masa dan perisa yang berbeza hehe..
    1st, sambutan bersama rakan2 aishazdamine dan bella di UPSI...
    Wah tak sangka konspirasi dyorang mengenakan SH menjadi...
    Langsung tak dapat tangkap permainan dyorang!
    Cakap nak g makan kat kedai, tapi ajak SH teman g jumpa membe kat kafe dulu...
    Tak lain dan tak bukan kerja AZUANA lah tuh hehe...
    Alih2 kantoi nak sprise sebab KATAK!



    2nd, kek disediakan oleh family xpcially ibu tersayang..
    Balik je cuti sem, ibu dah beli kek untuk celebrate SH..
    Terharu sangat..
    Dulu tengok adeq2 je dapat hehehe...


    n 3rd, sambutan  bersama mista Gulied...
    Walaupun sambutan dilakukan lewat dr tarikh lahir SH, tapi seronok sangat dapat celebrate dengan dyer..
    Sebab masa tuh Mista Gulied dalam latihan Polis , Jadi bila dapat jumpa dy memang seronok ler...
    Hadiah dr mista gulied ialah camera :)




    Ok banyak sangat cerita kot hehe..
    SH tag 

    Tarikh tutup : 16 mei 2012
    p/s: Ketika entry ini siap dibuat, blog ini telah dapat direview yeah!!!


    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Kerana Leteran itu !

    1 LoVeR |


    Korang biasa tak kena bebel @ leter dengan ibu korang.
    Kompom semua pernah kena kan...
    Leteran itu sebenarnya menyatakan bahawa ibu sayang pada kita,dan risau dengan keadaan kita!
    Jadi bila kena leter ngan ibu, janganlah korang melawan pulak.
    Dengar baik2 apa yang ibu cakapkan
    Kerana
    suatu hari nanti kita akan rindu dengan leteran itu!





    Thanks with Love to:youtube.com
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

    44 LoVeR |

    tekan banner untuk view segmen dr blog owner



    Pada hari jumaat yang mulia ni, EpiloG Miz Sayuri akan memulakan pengembaraannya dengan mengaktifkan diri join segment by Amer ---> Here, The Blogger

    Biasalahkan, bila sibuk dengan assigment, blog akan terbiar begitu sahaja, 
    Maka dengan skemanya, join segment adalah salah satu cara nak mendapat sahabat blogger yg baru.
    Sebab tuh kena rajinkan diri ini men'join' segmen ...

    Syarat penyertaan semestinya yang perlu adalah follow blog owner segmen ni.
    Perkara asas ni, SH dah buat.
    Pastu kena wat entry pasal segmen ni.
    Alamak SH lupa nak wat entrynya....
    (nampak beno nipunya, yang korang baca ni bukan entry pasal segment ni ke)

    Then , seperti biasalah kan, mana ade segment tak ade banner...
    Op cos kena "kopi n teh" banner ni dan tak lupa pautkan banner tuh dengan blog ownernya k.
    Haa syarat yang ni susah sikit .. kena buat karangan ni..adesh dah lama SH tinggalkan zaman sekolah ni huhu asyik ngadap coding je skunk... Ok lah, bagi SH segment ni tak membebankan langsung... Dengan adenya segment macam ni kita dapat mencari kenalan baru di alam maya ni.. kan3..
    Nak kena tag membe2.. Sapa yang rajin nak di tag ni ekk sila angkat kaki cepat!
    Oklah xde sapa angkat kaki , SH nak tag sahabat Sh..bagi dy ramai follower gak hehe..


    Ha dah siap pun, syarat terutama sekali tuk segmen ni mesti kena hanta link ni ke ruang komen segment ni kan..so SH nak publish entry ni then tinggalkan link plak... Gomawa Chingu!

    Tarikh tutup : 25.5.2012 11.59PM




    Thanks with Love to: http://amercorner.blogspot.com/2012/04/segment-serious-follow-back.html
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    Epilog : Terima Kasih Sahabat ke-300!

    1 LoVeR | 10/05/2012


    Kebzyan terlampau membuatkan beloG SH di biarkan begitu sahaja...
    Hari rajin2 kan diri nak join segmen...
    Dah bosan sangat dengan assigment..
    Alhamdulillah, bertambah lagi sahabat blogger SH...

    Dan akhirnya SH dapat mencari sahabat yang ke-300...
    Bukan nak bangga, tapi bukan senang kan blogger yg xpro mcm SH nak capai angka 300 ni hahaha...

    ini dy sahabat blogger SH yang ke 300

    Boleh klik banner dy untuk review blognya..
    Emas Putih tau, jangan main2... hehe
    SH suka muzik yg ada di blog emas putih ni.. mmg suka sangat..
    Anyway thanks ye cik Emas Putih sudi menjadi sahabat blogger di blog SH ni :)

    p/s: xtau nak bagi hadiah apa... :(


    keluar dr skop entry jap...
    akhirnya assigment blog reka bentuk dah siap..
    ini hasilnya



    Harap2 lah Puan akan berpuas hati dengan hasil kerja ni...
    Penat nak menyiapkannya...

    Thanks with Love to:
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>