? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Menghitung hari-hari terakhir
  • EpiloG : Salam 1435 Hijrah
  • EpiloG : Perantauan di Aidiladha 2013
  • SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
  • Giveaway : First Giveaway By Atiqah Jaidin & Arrie...
  • Segmen : Apple Mints mencari Bloglist Part 2
  • EpiloG : November Menjelma !
  • EpilOG : wELCOME HOME oCTOBER
  • epiloG : Life as a Teacher
  • epiloG:Cikgu Nurul ~teacher to be~!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    EpiloG : Final Piala FA ~JDT vs TRW

    0 LoVeR | 29/06/2013





    Malam ini!
    Jangan lupa saksikan.
    Semestinya SH sokong JDT .
    Negeri kesayangan SH.
    Tak kira kalah atau menang

    Yang ada kat stadium,
    Jangan buat pasal.
    Kita nak balik wat kenduri kesyukuran
    Bukan kenduri arwah ye!

    Labels:



    BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG

    1 LoVeR |




    Happy Birthday Yay!




    28 Jun 2013 - 30 Jun 2013

    Mai klik banner untuk join!

    Labels:



    EpiloG : Alcatel One Touch S Glory Hadiah Untuk Ayah

    0 LoVeR | 26/06/2013




    Alkisahnya, dah janji lah dengan ayah nak belikan dia handphone.
    Iyalah yang ayah guna pun Nokia N95.
    Itupun handphone tuh dah pernah terlibat dalam kemalangan bersama dia dulu.
    Casing pun dah pecah-pecah.
    Pernah nak belikan casing baru, tapi owner kedai handphone semua tak kasi sebab casing tuh original.

    Dalam sebulan dua ni ayah nak handphone SH.
    Wow no way, Handphone SH pun hadiah pemberian orang.
    Mana boleh sesuka hati nak bagi.

    Bila dah ada Rebat 200 ni, SH pun bukan guna sangat sebab handphone yang ada pun dah canggih, untuk apa guna banyak-banyak handphone kan.
    So berniatlah nak bagi ayah.
    Untuk mak pulak, kakak dah nak bagi.
    Selalu ibu je yang dapat hadiah handphone dari anak-anaknya.

    So, sejak cuti ni, try lah mencari handphone yang sesuai untuk ayah dan yang boleh menggunakan rebat200 tu yang pentingnya.
    Ialah SH ni belajar lagi, jadi kewangan cukup-cukup makan je.

    Bila dah mencari, ayah pun tak memilih, akhirnya Alcate One Touch S Glory menjadi pilihan.
    Tak apalah kan ayah, janji touch screen hehe.


    Tadi baru dapat handphone nya.
    Wah bersabar betul ayah SH ni bila tengok SH setting handphone tu.
    Giat belajar nak gunakannya.
    Ialah canggih sangat kata ayah.

    So ni hadiah hari lahir ayah pada 4 julai nantilah kan. ^_^







    Labels:



    Mega Giveaway by Cik Hawa

    1 LoVeR | 22/06/2013




    Terima Kasih atas jemputan Tuan Rumah.
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |



    ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

    Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D

    click banner untuk join.

    Mega Giveaway by Cik Hawa ini disponsor oleh Mayini, Deena, Memey, Isamudin Isa, Syauqah, Mastura, Nur Zack, Simple Syara, Adam Faiz, Haida, Nyamuk Terbang, Ifah Dafila, Kaqyonk Fauzi, Mazni, Eymasu, Bubu Lalola, Cikgu Hailmi, Nur Zahirah

    Labels:



    Segmen Doodle Comel by Fizgraphic

    2 LoVeR | 21/06/2013





    Nickname : SaYuri Hana
    Warna : Oren dan kuning 

    Tag :

    Labels:



    EpiloG : Episod Baru dalam Kehidupan ku

    0 LoVeR |




    Alhamdulillah, penanti telah berakhir.
    Hari ini keputusan sama ada diterima untuk mengendalikan latihan mengajar di SMK Saujana Indah telah diketahui.
    Terima kasih pihak sekolah kerana memberi peluang untuk SH berpraktikal di sana.

    Gementar untuk menghadapi anak murid di sana.
    Minta semuanya baik-baik sahaja.
    Amin.



    sekolah menengah kebangsaan saujana indah,nibong tebal



    Labels:



    first giveaway by ecah khalili

    4 LoVeR |



    firstly, thanks sebab sudi invite SH join Giveaway ni =)



    Tag:
    Semua pembaca blog SH 

    Labels:



    De Juin à Octobre Giveaway!

    1 LoVeR |





    **Klik Banner untuk join

    giveaway ni tamat pada 1 OKTOBER 2013 11:59PM

    Labels: ,



    Mid Year Giveaway by Fatin Diana

    5 LoVeR | 20/06/2013






    Assalamualaikum.


    klik banner untuk join


    Labels:



    Mega Giveaway by Ina

    0 LoVeR |





    Hai assalamualaikum ,


    Mega giveaway by Ina disponsor oleh Sabrina SA , Fatin Diana , Anis  , Areena  , Isamuddin Isa , Adam Faiz  , Aqma's Craft  , Irah  , Eyra  , Farizah Bubu  dan Keymee  .


    Giveaway tamat pada 3 Julai

    Labels:



    Segment Mencari Pemenang My Followers

    5 LoVeR | 18/06/2013



    **update Tag : Risya dan Azu



    Terima kasih tuan rumah menjemput join segmen.

    Ni gambar kawan-kawan SH. 
    Gambar ni di ambil selepas kami tamat kuliah bagi subjek KPD
    Yang bestnya, ada pensyarah sekali dalam gambar ni.
    Kenangan terindah tahun ini bagi SH :)


    credit photo : csi


    anyway, done follow penganjur 

    Labels:



    EpiloG : Akidah Terjejas hanya kerana trend?

    0 LoVeR |




    Korang mesti pernah tengok orang yang meletakkan anak patung di bawah bumper belakang kereta kan? 

    Mesti ramai yang ikut letak sebab fikir perkara tuh nam cantik  atau tak nak ketinggalan trend?

    Kadang-kadang orang yang ikut amalan ini adalah orang yang tidak berfikir.

    Mereka lihat ramai yang mula mengikut amalan ini, dan mereka turut mengikutnya tanpa memeikirkan sebab musabab mereka perlu mengikutinya.

    Sebenarnya cara begitu adalah budaya orang Thailand.

    Mereka mempercayai bahawa roh orang yang mati kemalangan akan berlegar-legar di jalanraya tempat berlakunya kemalangan.


    226647 407152972695811 1864532303 n Gantung Patung Belakang Kereta Boleh Jejas Akidah

    Tujuan utama menggantungkan patung kerana takut di ganggu oleh roh si mati terutamanya roh kanak-kanak yang mati dalam kemalangan. 

    Jadi mereka memasang anak patung, supaya roh kanak-kanak tenang.

    Trend ini dibawa oleh pemandu teksi Thailand yang mahu meletakkan roh lain (dengan meletak anak patung) supaya roh orang mati dilanggar tidak menganggu kereta mereka. 
    Namun, sebagai umat Islam, kita harus sedar dengan isu sebegini. 
    Firman Allah, mafhumnya: Maka barang siapa mengikuti petunjukKu maka ia tak akan sesat dan celaka. Dan barangsiapa berpaling tadah, tidak ingat kepadaKu maka baginya kehidupan yang sempit dan Kami akan membangkitnya di Hari Kiamat dalam keadaan buta.” (Ta Ha : 123)
    Sabda Rasulullah saw Bermaksud: “Siapa yang menyerupai suatu kaum, maka dia termasuk sebahagian daripada mereka” (Riwayat Abu Daud).
    So, janganlah mengikut sesuatu perkara tanpa usul periksa sama ada perkara berkenaan mengikut syariat islam atau pun tidak. 
    Berhati-hatilah dengan perkara seperti ini kerana tanpa kita sedar kita telah mensyirikkan Allah s.w.t. 
    Walaupun perkara seperti ini ada yang menyatakan karut dan mereka lebih mengikut trend yang sentiasa berubah-ubah mengikut zaman, adakah mereka pernah terfikir Al-Quran yang tak pernah luput dek zaman dengan di bandingkan dengan trend yang sentiasa bertukar.

    Labels: ,



    Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.

    0 LoVeR |




    Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com

    Assalamualaikum..


    Tetiba kan? Angin kus2 melanda dan terajin pulak nak buat segmen... wakakakaka...rasanya dah lama dah x organize segmen simple kat Bubblynotes... So, here I come...

    This segmen dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang dan peluang pada semua blogger untuk turut follow, bloghopping dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww...he he he... 

    Segmen: Follow & Bloghopping Bubblnotes.Com bermula dari hari ini, 15/6/2013, jam 11.30 pagi SEHINGGA 22/6/2013, jam 11.30 pagi... Aci tak? *_^... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join...Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers...ahaks... stalkers pun boleh... x ada masalah...masa untuk anda menonjolkan diri... ekekekekeke....

    Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
    1. Follow blog bubblynotes.com.
    2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.
    3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ni, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL+Csecara serentak.

    Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


    4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

    Pemilihan Pemenang:
    1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
    2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 23/6/2013 sehingga 23/7/2013.

    So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping! 

    Labels:



    Segmen :GA Ramadhan by KanvasDakwat

    0 LoVeR |





    Lama sudah SH tak join apa-apa segmen, contest or GA.
    So kali ni nak mengaktifkan semula diri.
    Dan korang-korang yang tengah free tuh meh lah join GA ni. Klik banner di atas ye.
    Mana tahu dapat kain percuma tok buat baju raya nanti :)

    By the Way , done follow penganjur GA .

    Labels:



    EpiloG : Gonna Miss Them!

    0 LoVeR |




    Alhamdulillah setelah lama menyepikan diri, akhirnya dapat kembali ke dunia blog ini.
    Berakhir sudah semester enam dimana ia membawa maksud perjalanan sebagai guru praktikal akan bermula.
    Bukan mudah nak menguruskan penempatan untul menjalani latihan mengajar ini.
    Secara serius, semester enam ini memang bukan waktu bermain bagi SH.
    Banyak perkara yang perlu diselesaikan.

    15 Julai akan bermulanya gelaran Guru Praktikal.
    Selepas tamat Latihan Mengajar, Latihan Industri pula bermula.
    Wow penat! Serius Penat.
    Terpaksa cari syarikat sendiri..
    Belum lagi jika permohonan ditolak!

    Ok tak mau cerita lagi.
    Pening kalau fikirkannya.

    Kat sini SH nak wish Good Luck pada geng Techno yang akan bergelar guru praktikal.
    Walaupun SH tak rapat dan tak aktif dalam #technogang namun terasa rindu juga dengan gelagat-gelagat yang selalu SH lihat walau dari jauh.
    Terasa 3 tahun berlalu dengan sekejap.
    Tahun depan baru menghadap mereka / gelagat mereka semula.
    Itu pun untuk 5bulan sahaja sebelum kami semua graduate.

    Gonna miss them!










    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>