? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Menghitung hari-hari terakhir
  • EpiloG : Salam 1435 Hijrah
  • EpiloG : Perantauan di Aidiladha 2013
  • SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
  • Giveaway : First Giveaway By Atiqah Jaidin & Arrie...
  • Segmen : Apple Mints mencari Bloglist Part 2
  • EpiloG : November Menjelma !
  • EpilOG : wELCOME HOME oCTOBER
  • epiloG : Life as a Teacher
  • epiloG:Cikgu Nurul ~teacher to be~!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    'Mrs. Hairul Fastest Cra2y GiveAway'

    2 LoVeR | 31/10/2012




    Join segmen lagi..
    Kali ini GiveAway dianjurkan oleh Mrs. Hairul.

    Bersemangat nak join ni...

    Ok . Normallah bagi setiap segmen / contest /  Giveaway / lain-lain nama.....
    Pasti ada syarat yang perlu di patuhi...

    1. Syarat pertama, alhamdulillah, SH dah sempurnakan.

    Da cakap dah, dah ikut syarat pertama ni... dah follow pun :)

    2, Syarat kedua pun alhamdulillah SH dapat penuhi..
    Tak caya???

    Betulkan, xsalah kan????
    3. Banner dan Link pun SH dah letak pada permulaan entry lagi.

    4. Part kena klik, klik dan klik, Jujur SH dah tolong klik juga :)

    5. Ok syarat yang ni, ermmm ajak membe join ramai2... insyaallah akan SH laksana kan juga :)

    6. Untuk like dan follow sponsor, xde masalah buat SH... :)

    Untuk anda , takkan baca je, mai join sekali.. hadiah menarik untuk anda..

    done~



    Labels:



    Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

    27 LoVeR |

    Mai Klik Banner ini


    Mari mari siapa2 yang belum join segmen ni , boleh join dengan klik banner di atas.
    bukan kena bayar mahal2 pun kalau join huhu...

    Ok lah first sekali, SH dah follow blog Shawal

    Second, SH dah like semua page yang disuruh...

    Third, SH dah buat pun entry untuk segmen ini.

    Fourth, Jumlah follower masa kini adalah 515 SAHABAT

    Fifth, Letak link fan page.... ermmm SH tak buat pun sebab SH bukan ade fan pun hehehe

    Sixth, twitter??? SH dah tutup akaun twitter tahun lalu hehehe

    Seventh, Ok lepas siap publish SH sure aan tinggalkan link kat entry ni!

    Eighth (Ok macam tunggang langgang ejaan) , dah baca pun update En. Shawal.

    Lastly, NAK MULAKAN OPERASI MENJELAJAH BELOG BLOGGER YANG DAH JOIN SEGMEN NI :)

    tarikh tutup: 30/11/2012

    Labels:



    EpiloG: Hari ini sudah Tiba~

    0 LoVeR | 30/10/2012





    Akhirnya hari ini hari last SH dengar mengenai Super Junior Leeteuk.

    Teruja dari pagi menunggu update2 pic dari fan club Leeteuk ni.

    Nak nangis pun ada bila baca setiap status T_T


    Hensem kan Leeteuk dalam pakaian Tentera ni hahahaha


    Haha kompom lah gaya rambut tuh sangat comel kan haha...
    ~senget~




    Gambar-gambar terakhir sebelum Leetuk melangkah masuk kedalam tempat dia akan berkhidmat keh2...
    berkhidmat ke... :p


    Please come back well Leeteuk Oppa!

    We will wait for you
    ~elf~

    Saranghaeyo~~~~~!










    Labels:



    "Segmen: Follow Sampai Meletup"

    6 LoVeR |

    Klik banner untuk join


    Assalamualaikum...
    mood : join segmen lagi...

    bukti SH dah follow blog Nisa


    Bukti SH follow blog Hajar


    Ini pulak jumlah follower SH sekarang


    SH tag :


    Jumlah follower sekarang : 513 sahabat

    Target follower : 1000

    Pilihan SH : Lomo -da lama mengidam hehehe- 

    Untuk kawan2, marilah join....
    klik je banner di atas atau

    Labels:



    EpiloG : Setia menanti kepulanganmu!

    0 LoVeR | 29/10/2012


    Assalamualaikum...
    Selamat bercuti untuk SH hehehe
    sekarang ada masa untuk lepak seminggu di rumahku syurga ku...
    okies, bukan lepaklah, sebab sekarang pun sibuk menyiapkan tugasan yang perlu dihantar.
    Tak tahu lah untuk semester ni semangat lain macam sikit.
    Selalu masa cuti, lappy pun cuti dari tugasan hahaha...
    Semangat semester ini kot nak siapkan semua tugasan.

    Sambil buat tugasan, sambil layan lagu dan sambil berfacebooking!
    Bila buka facebook ni, update yang selalu menerjah muka hadapan facebook SH adalah dari fan club Super Junior Leetek.
    Ok sedar tak sedar esok je Last day bagi leeteuk sebelum dy memulakan misinya dalam army tuh kan.
    Wah lepas ni dua tahun takkan tengok muka dy di kaca-kaca tv...
    Really hate this.

    Macam manalah keadaan dua tahun kemudian kan................................... @-@!

    Bilik Leeteuk serba putih yang akan ditinggalkannya!
    harap-harap lepas leeteuk pulang dr menjalankan kewajipan dy,
    Dy akan khawin pulak hahahaha
    kompom bukan khawin ngan SH, 
    peminat ni lau taksub sangat sampai suka suki je nak boikot2 kalau artis mereka khawin..
    Tapi SH tak lah macam tuh...
    SH suka kalau Leeteuk dengan Sora...

    We Got Married Leeteuk-Sora
    Abis kalau Leeteuk khawin ngan orang lain?
    Apa lagi, SH boikot lah! hahahaha sengal je...
    Suka hati deme lah kan, tapi  kalau betul2 Sora yang jd pilihan, SH lah org yang paling bahagia.
    Cewah, macam ko je yang jd pilihan leeteuk tuh SH oi!
    Hahahaha

    Setia Menyokong dan menati kepulangan Super Junior Leeteuk-Park Jung Su!

    Labels:



    EpiloG : Babak Cinta

    0 LoVeR | 21/10/2012

    Engkaulah cahaya dalam hidup yang penuh kegelapannya
    Rasa kesakitan dalam dada menghilang pabila kau berada

    Cintamu kepada aku tak pernah ku rasa sebegitu
    Engkau meringankan hati ini, engkau menenangkan jiwa sepi

    Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
    Terkunci kerna slalu terluka
    Ku ingin menjadi penutupnya

    Kau tahu kau disakiti, hatimu sedang kau melindungi
    Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi

    Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
    Terkunci kerna slalu terluka
    Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
    Aku untukmu sepanjang hayat

    Aku juga merasa ketakutan oh cinta
    Percayakan pada kita oohhh...

    Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
    Terkunci kerna slalu terluka
    Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
    Aku untukmu sepanjang hayat
    Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
    Terkunci kerna slalu terluka

    Labels:



    EpiloG: Izinkan aku menjadi Makmum mu, wahai Imam ku!

    0 LoVeR |


    Assalamualaikum....

    SURAT UNTUK DYE LAGI

    Hai awak....
    Sekali lagi saya dapat baca status2 awak yang seakan-akan memberi maksud bahawa orang itu adalah saya.
    Sekali lagi juga saya mohon maaf jika saya melukakan hati awak.
    Adakah ini cuma perasaan saya sahaja?

    Sebelum saya menegur awak, kata-kata awak ibarat seorang yang terluka hatinya.
    Bila saya tegur awak, satu ayat yang awak ucapkan..."akhirnya"
    saya mungkin bertepuk sebelah tangan.
    tapi saya takkan sesekali membiarkan perasaan ini diketahui oleh awak.
    Saya bukanlah perigi yang mencari timbanya...


    Andai Dy takdir ku, Andai dy Imam buatku,Andai aku ditakdirkan untuk menjadi makmumnya, berikanlah petunjukmu Ya Allah.
    Lepaskanlah aku dari hati yang terikat dengan kerinduan.
    Lupakanlah aku pada orang yang banyak menyakiti ku
    Redha kanlah aku dengan hubungan tersebut.
    Tunjukkanlah aku iman ku yang sebenarnya.
    Hanya KAU yang mengetahui Jodohku.

    Assalamualikum Imamku.

    Labels:



    Segmen - Jom Masuk Bloglist YaNa

    5 LoVeR | 17/10/2012



    Join Segmen lagi ^_^
    Pada korang yang nak join segmen boleh klik aja banner kat atas tu yerk.
    Semoga Allah melimpahkan kita dengan keriangan dan kebahagiaan selalu.amin.

    Labels:



    EpiloG : Dia Kembali

    1 LoVeR |




    Assalamualaikum.. sekali lagu SH menjengah beloG untuk meluahkan apa yang tersimpan dalam hati..
    KENANGAN..
    Kenangan itu menggamit dilubuk hati ini lagi.
    Kenapa perlu ia muncul kembali, hanya  yang Maha Kuasa yang boleh menjelaskan semuanya.
    Dalam keadaan puting beliung melanda, dia muncul lagi.
    Membuatkan jantung berdegup kencang.
    Meledakkan keamanan hati.
    Mengembalikan harapan yang telah hilang.
    Namun adakah dia akan terus berada disisi,
    atau mungkin berpaling sekali lagi meninggalkan kegelisahan ini.
    Hanya padamu Ya Allah, aku bermohon, tunjukkanlah yang mana terbaik untuk aku.
    Amin.

    Labels:



    SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

    13 LoVeR | 06/10/2012



    Bila BW terjumpa lah segmen dr adik Lyssa, Blogger terkenal ni.
    Terasa hati nak joinkan diri ni.

    kenapa korang berblog ?
    Mula-mula SH berblog adalah untuk berkongsi rasa, hati dan perasaan. Iyelah selalu orang meluahkan pada sahabat kan. Bagi SH SH senang meluahkan dalam penulisan blog ni. Boleh terima pendapat ramai orang. 

    Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?
    SH orangnya suka mengexplore perkara baru. Jadi bila tahu kakak SH ade blog, SH pun suka nak belajar perkara baru. Dalam diam-diam SH cuba memahami coding blog dan cara penggunaan blog :)
    Bila dah belajar berkaitan teknologi maklumat, semangat dalam berblogging terus kuat, sebab banyak assigment yang menggunakan coding, jadi dah memahami kegunaan code2 tersebut.

    Apa tujuan utama/asal korang berblog ? 
    Tujuan asal SH berblogging macam SH tulis tadi untuk kongsi rasa , pengalaman dan hati ni. Apa yang berlaku dalam kehidupan disekeliling SH, apa yang berlaku dipersekitaran kediaman SH, apa yang berlaku di persekitaran belajar SH.

    Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
    Tiada apa yang menarik dalam blog SH, bagi SH menarik atau tak bergantung pada anda yang dah singgah ke kampung beloG SH ni. Jadi hanya anda yang tahu apa menariknya beloG SH ni :)

    siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la ..
    Idola dunia blogging...... ermmm semua blogger yang SH kenal adalah sumber inspirasi Sh dalam dunia blog. Blog anda yang menarik dan tertarik akan memberi inspirasi kepada SH untuk mengindahkan lagi kampung beloG SH ni. Bagi sumber penulisan pulak, sahabat2 dan family, serta Mr Garfield adalah sumber inspirasi dalam memberi idea untuk menulis. ERKKK MACAM LARI TAJUK JE NI...
    Oklah, sebenar-benarnya, beloG Lyssa Faizureen menjadi salah satu inspirasi dalam penulisan blog SH ni. Bukan BODEK tapi kenyataan, dari beloG pertama sehingga beloG yang ada sekarang, BeloG Lyssa sentiasa menjadi perhatian untuk diterjah :)

    #Lebih suka berdiam dari menyerlah, itulah SH... Sebab tuh tak ramai orang mengenali SH di tempat study, tapi dengan beloG SH , orang mengetahui apa yang SH boleh lakukan dan mula mengenali SH. Terima kasih beloG EPILOG MIZ SAYURI ....#

    Labels:



    Segmen : Follow Sampai Pening

    28 LoVeR | 04/10/2012



    **Nak join sila klik banner di atas :)

    Jumlah follower setakat jam 09.50pm 04/10/2012 ialah 471 orang.



    Hadiah disediakan bagi peserta yang bertuah mendapat follower tertinggi :)

    Selamat Bersegmen!


    Labels:



    EpiloG : The 5ilent 5tudio Terbaik!!!

    0 LoVeR |



    Alhamdulillah masuk minggu keempat semester lima.
    Masih diberi peluang menghirup udara di bumi ciptaan Allah.

    Bila masuk minggu baru, assigment semakin banyak yang perlu diselesaikan.
    Maka beloG akan ditinggalkan hahaha..

    OK lah tak mau bicara banyak.
    Nak perkenalkan satu page ni.
    Subhanallah, sangat kreatif admin2 dalam page ni.
    Sangat jeles tengok Hasil kerja mereka.
    Bagi yang berada di sekitar Perak dan KL mungkin boleh mendapatkan perkhidmatan mereka.
    Antara perkhidmatan yang mereka sediakan adalah photografi, weeding photografi, design baju, design banner/bunting dan banyak lagi.

    Nak tahu boleh ke page mereka

    Review sikit picture yang disediakan oleh mereka.




    Semua gambar di creditkan kepada THE 5ILENT 5TUDIO atas tujuan promosi heheh..

     #Membantu sahabat mempromosikan perkhidmatan, harap2 ada rezeki buat mereka.Amin#

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>