? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Menghitung hari-hari terakhir
  • EpiloG : Salam 1435 Hijrah
  • EpiloG : Perantauan di Aidiladha 2013
  • SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
  • Giveaway : First Giveaway By Atiqah Jaidin & Arrie...
  • Segmen : Apple Mints mencari Bloglist Part 2
  • EpiloG : November Menjelma !
  • EpilOG : wELCOME HOME oCTOBER
  • epiloG : Life as a Teacher
  • epiloG:Cikgu Nurul ~teacher to be~!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    epilog: ini kisah lagu Neng Neng Nong Neng

    0 LoVeR | 16/01/2013




    pernah korang dengar di corang-corong radio lagu dari kumpulan Triad - Ku Ingin Lama Pacaran Disini (Neng Neng Nong Neng) ...
    First time SH dengar Sh dah minat lagu ni hehe
    Tak disangka lagu ciptaan M.Ridho ni rupa-rupanya di beli oleh Ahmad Dhani dengan harga 5 juta rupiah!
    M.Ridho ni asalnya hanya penjual Roti di sana, menghadiri audition Indonesia Idol 2012 membuka lembaran baru bagi M.Ridho... 
    Walaupun tak berjaya ke Jakarta, tapi lagu yang dinyanyikan semasa audition itu telah menarik minat Ahmad Dhani untuk membeli nya...
    Dan sekarang lagu ni meletop!!!
    Dari 5 juta Rupiah, M.Ridho turut menerima royalti bila lagu and album Triad ni laris...
    Wahhh berjaya bukan....

    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng
    *courtesy of LirikLaguIndonesia.NetKau sayangku, kau cintaku, kau pacarku, diriku yeah
    Kau cantikku, kau manisku, kau lucuku, diriku yeah
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng
    Kau genitku, kau nakalku, kau tetap jadi sayangku
    Kau seksiku, kau centilku, kau manjaku, diriku yeah
    Ku ingin terus lama pacaran di sini
    Ku mau terus hidup bersama kamu
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng
    Kau tawaku (kau tawaku), kau tangisku (kau tangisku)
    Kau dramaku, hidupku (hidupku)
    Kau terangku (kau terangku), kau gelapku (kau gelapku)
    Kau hidup dan matiku (matiku)
    Ku ingin terus lama pacaran di sini
    Ku mau terus hidup bersama kamu
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng neng neng nong
    Neng neng nong neng
    Ku ingin terus (ku ingin terus)
    Lama pacaran di sini (pacaran di sini)
    Ku mau terus hidup (ku mau terus)
    Bersama kamu (bersama kamu)
    Ku ingin terus lama pacaran di sini (pacaran di sini)
    Ku mau terus hidup bersama kamu (bersama kamu)
    Ku ingin terus (ku ingin terus) lama pacaran di sini
    Ku mau terus (ku mau terus) hidup bersama kamu

    Video bawah ni dimana sejarah bagi M.Ridho tercipta....









    epiloG: Admire someone???

    0 LoVeR | 13/01/2013





    Pernah tak korang bayangkan, orang yang korang admire dulu akan tegur korang hari ini???
    mesti ade juga kan walau tegurannya tak banyak...
    wah masa tuh  hati macam melayang tah kemana...
    rasa macam nak jerit bagi satu dunia tahu...

    Tapi pernah tak korang rasa bila admire yang tegur korang tuh salah orang rupanya...
    Ishh takut juga macam tuh..
    rasa hati cam nak pecah je sebab kecewa kan..
    hahaha

    so jangan berharap sangat lah yerk...



    CONTEST :BLOG PALING CANTIK 2013

    2 LoVeR | 04/01/2013




    *Normal, klik banner if nak join*

    Wah ada hati nak join Blog Paling cantik ni o_O
    Tak de lah nak cakap beloG SH ni cantik cuma sebolehnya SH meringkaskan dan meringankan beloG SH sedaya mampu...
    Yelah tak nak bagi Loading lama kan....
    Header tuh dah banyak kali tukar, so sekarang nak tukar angin hanya menggunakan perkataan sahaja o_0

    Eh bebel banyak plak...

    Anyway bukti dah follow blog cik Atikah :


    Tarikh tutup : 30 Januari 2012


    Labels:



    EpiloG : Tuhan Tolong Lembutkan Hati Dia!!!

    0 LoVeR |






    Tuhan tolong lembutkan hati dia
    Untuk terima ku seadanya
    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia di sisi ku


    Tuhan aku tahu banyak dosa ku
    Hanya ingat Kamu kala duka ku
    Namun hanya Kamu yang mampu membuka
    Pintu hatinya untuk cintaku


    Malam kau bawalah rinduku
    Untuk dirinya yang jauh dari ku
    Agar dia tidak kesepian
    Selalu rasa ada cinta agung


    Hujan bawa air mata ku
    Yang mengalir membasuh luka ku
    Agar dia tahu ku terseksa
    Tanpa cinta dia di hatiku


    Hanya mampu terserah
    Moga cahaya di penanti


    Tuhan tolong lembutkan hati dia
    Untuk terima ku seadanya


    Kerna ku tak sanggup
    Kerna ku tak mampu
    Hidup tanpa dia di sisi ku



    Segmen up follower dengan sepantas kilat II

    28 LoVeR | 01/01/2013




    **Langkah biasa, nak join klik banner**

    "BELOM CUBA, BELOM TAW!!!"


    Olite2x... semua syarat yang ditetapkan dah buat step by step ^_^
    I am your follower yang ke 5411 :)

    credit to Anys Nadhilah yang buat segmen ni *_*





    Contest : Fight For Review bLog "free From NiL to U"

    1 LoVeR |




    Wah baru je masuk tahun baru tapi dah bermacam contest dan segmen yang berlangsung.
    Sampai Sh tak tahu nak join yang mana.
    Akhirnya godek punya godek, mulakan perjalanan join contest di bawah ini.....

    Contest made by Nil


    **so, syarat mcm biasa nak join klik banner**

    Olait 2x mali 2x dengar ini celita..
    Alkisahnya , Nil nak entry ni mengenai beLoG beliau..
    Tak kisah kena komen or puji kan Nil :)

    Orait tanpa buang masa dan "karen" (sebab cas laptop kan)
    Apa yang SH boleh cerita mengenai beloG Nil ni.....

    1. Wah cuba tengok header n background beloG beliau.. Polka-polka gitu....


    Sangat simple dan mudah untuk dijejaki (cewah).... then cer tengok muka cute Nil ni.. Aduh2 SH suka dengan senyuman beliau (Hello, ikhlas dari hati, xmain bodek2 ni)

    2. Dalam beloG Nil ni ada disediakan Tutorial... Yang istimewanya, Tutorial ni bukan sekadar tutorial biasa je tau, tutorial berkenaan agama, masakan ,pakaian pun turut disediakan... Istimewa sungguh, tak semua blogger buat semua ni... mcam sayur campur...sedap...semua ada :)

    3. Yang ni tak disangka.... Berbakat juga Nil ni... Bukan sahaja boleh tulis cerpen (review beloG beliau yer) malah boleh menyanyi juga rupanya... Kalau SH lah menyanyi, mahu ribut petir agaknya...



    4. Ok yang ni hanya pandangan SH je... Perkara ni terpulang pada empunya beloG masing-masing kan... ada yang suka macam tuh, ada yang suka macam ni... Ok sedikit pandangan lah dari SH, bahagian sidebar campak macam crowded... Tapi masih boleh di view... Ermm macam SH cakap tadi, HANYA pandangan...harap Nil tak kisah  *_* Peace yo!!

    5.Itu sahaja view yang boleh SH kongsikan ...  ^_^ suka-suki join contest...Hanya Insan kecil di dunia blog ni :)

    So, thanks pada Nil yang menganjurkan contest ni ....






    EpiloG: Hello 2013!!!!

    0 LoVeR |







    Ikhlas Daripada Miz SaYuri Hana



    << OLDER
    NEWER >>