? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Menghitung hari-hari terakhir
  • EpiloG : Salam 1435 Hijrah
  • EpiloG : Perantauan di Aidiladha 2013
  • SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST
  • Giveaway : First Giveaway By Atiqah Jaidin & Arrie...
  • Segmen : Apple Mints mencari Bloglist Part 2
  • EpiloG : November Menjelma !
  • EpilOG : wELCOME HOME oCTOBER
  • epiloG : Life as a Teacher
  • epiloG:Cikgu Nurul ~teacher to be~!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    EpiloG : Kenangan itu mengusik Kalbu!

    1 LoVeR | 28/12/2012


    Kenangan...
    Kenangan perkara yang tak dapat dilupakan..
    Kenangan Indah.
    Bila ia indah, kita tentu nak kembali kepada kenangan itu.

    SH pun ada beberapa kenangan yang SH nak kembalikan.

    1. ASPURI SMK MUNSHI IBRAHIM LABIS.



    Form 4 dan Form 5 SH stay asrama.
    Walaupun rumah dekat je ngan sekolah, tapi mungkin itu adalah hari SH menjadi lebih matang.
    Mula-mula ayah memang tak izinkan lah...
    ~anak manja ayah kononnya~
    Dengan bantuan along, akhirnya berhasil tinggal di asrama.
    Masih ingat lagi hari pertama di asrama....
    Sendirian...Kaku...Sepi....
    Sebab hanya SH student Form 4 perempuan di situ.
    Higlight this word  ~SENDIRIAN~

    Namun kalau kita pandai bergaul inshaALLAH...
    SH mula rapat dengan akak-akak form 5...
    Mula-mula segan2 lah dengan mereka...
    Tapi lama-kelamaan, MEREKA dunia SH.
    SH seronok stay di asrama kerana mereka.
    Macam-macam aktiviti kitaorang buat sama-sama.

    Thanks Kak Seri, Kak Kied, dan Kak Ecah (semua ada yg dah kawin dan ade yang dah nak kawin dah)
    Selain diorang, Pa'in one of memory yang SH ada di asrama.

    ~Belakang Kiri: Kak Ecah, Fatin, Kak Kied
    Depan Kiri: Pain, SH, Kak  Seri~

    Bila SH masuk Form 5, op coslah mereka dah tak de..
    Yang ada hanya SH dan Pa'in..
    Banyak lah duka dan suka masa ni..
    Mula dah sendiri2 balik..
    but~
    Thanks juga buat adik2 form 3 masa tuh dan akak2 form 6 that times...
    Tahun itu dberi tanggungjawab berat sebagai Pen. Ketua Aspuri.
    Ouh lupa juga Thanks to warden aspuri, Cikgu Rosnah Adam yang buat SH macam kawan.
    Dengan Cikgu SH tanya pendapat dan luah masalah.
    Hehehe kejam2...
    Cikgu pun banyak percaya kat SH dalam melaksanakan tugas.
    ~kadang2 SH ni tak boleh dipercayai~

    ~Kenangan ke Genting, pic from back left : abg hafiz(abg angkat one of adek2ni), Kecik, Tika, Cikgu ---- (ok wait i'm forget because she not teach me n jarang jumpa dy, Nadia, Cikgu Rosnah, Ucha (-_-)
    and yang duduk from left : Tika Esa, Kak Miza, Anum and me!

    ~Kenangan Jalan-Jalan Melaka with AJK Tertinggi Asrama~
    Most of them adek2 form 3 rka 2007 and Kak Sab :)

    Asrama Munshi...
    SH rindu nak lepak-lepak kat dewan makan (DM) *tempat dating dulu kan hahaha
    SH rindu nak lepak-lepak dalam bilik prep 
    *sebab dulu belajar banyak kat DM , SH tak suka sunyi2 sangat
    SH rindu kat Cik Yah (org yang banyak bagi makan kat kitaorg)  sebab Cik Yah selalu lepak dengan SH dan SH selalu tolong Cik Yah kat dapur DM sampai abah marah =_=
    SH rindu nak duduk kolam depan DM.
    SH rindu nak jalan kaki ke kelas dari asrama.
    SH rindu nak masuk library Asrama.
    SH rindu nak main hujan kat belakang hostel aspuri.
    SH rindu kat Amy tukang masak asrama sebab boleh ngecek amy macam2 kalau dia yang jaga dapur... dan sebab kitaorg suka buli amy.
    SH rindu nak solat jemaah sama-sama... (REALLY MISS THIS MOMENT)
    SH rindu nak round aspuri before sleep sebab tuh kerja ketua, penolong dan kalau sapa nak ikut pun boleh...
    Selalu kena off ligt jam 11, tapi kami suka lepak2 dulu sambil round blok aspuri, dan bercerita ^_^

    Oh My God, I really wanna see them again.
    Miss them very much!
    Because them never forget each other,and not self fish to others.
    SATU UNTUK SEMUA, SEMUA UNTUK SATU.


    ok baru kenangan pertama, tapi dah berjela...
    SH akan sambung kenangan lain di entry lain :)

    wanna see that ----> Kenangan itu mengusik kalbu part 1.




    Labels:



    epiloG: Kita semakin Hampir!

    2 LoVeR | 27/12/2012


    Assalamualaikum....

    Insyaallah cuti sebulan nt SH akan perbaharui blog ini lagi...
    SH ni cepat bosanlah dengan layout beloG ni :)

    Alkisah~~~
    Dah nak tamat kisah semester 5 SH rupanya...
    Akan naik semester 6 selepas ini....
    selepas tuh semester 7
    SEMESTER 7????
    Maknanya akan praktikal di sekolah...
    Ya Allah bersediakah aku untuk mendidik anak bangsa dengan baik nanti :(
    Takut bila difikirkan mengenai PRAKTIKAL INI.

    OK stop!!!

    31/12/2012 dah mula exam....
    Apakah aku bakal menjawab soalan dengan baik
    atau sekadar angan2 sahaja...



    *penggunaan aku hanya bermonolog pada diri sendiri



    Labels:



    EpiloG: Saya berkecuali!

    0 LoVeR |


    Oh Oh What The ------------------------????
    Ok cerita pasal Tsara Nabilla sekarang dah makin hangat di muka buku dan pencicit!
    Ada lagi yang tak kenal ke???
    Search sendiri lah.
    Now, your wish nak become famous dah menjadi kenyataan deq..
    Tahniah :)
    SH tak nak komen pasai adik ni pun...
    Agak kesian gak ngan dia ni...
    Korang2 dah lah komen sal dia k...
    SH tak cakap Sh sokong dy, dan SH tak cakap SH sokong haterz2 dia :)
    setakat ambil info2 baru kat dunia ni je!

    Ok whateverlah, 
    dari layan apa terjadi kat dia,
    SH lebih layan video by BUAK SKANDAL

    Who are them???
    Haha SH pun baru je tengok video2 mereka...
    SH tak komen apa2 juga pasal mereka...
    Korang dah pandai korang judge sendiri lah kan

    BUT!!!!
    SH nak cakap satu ni je...
    I really enjoy and hilang stress bila tengok video mereka!
    Thanks BUDAK SKANDAL!

    HERE----->  http://www.youtube.com/user/JustYoungFellow/videos




    EpiloG : Jangan Sampai Ribut Petir

    0 LoVeR | 15/12/2012


    Alhamdulillah tinggal tiga je lagi assigment untuk disiapkan
    Hello SH bukan melambatkan masa buat ok, memang baru dapat , nak wat camna !!!

    "Langit ni tak selalunya cerah, kadangkala ribut petir"

    samalah juga dengan diri kan.
    Kadang-kadang kita gembira,
    kadang-kadang kita akan sedih.
    Perjalanan hidup sentiasa berputar,
    kalau kita berada kat atas ,
    Jangan lupa pandang orang kat bawah juga.
    Bila dalam kesusahan , orang kat atas tuh lah yang bantu, tapi bila berada diatas langsung tak pandang, tolong pun tidak...
    Lumrah manusia.
    Kadang-kadang mereka alpa!



    Labels:



    Segmen : Aku Gila Blog

    1 LoVeR | 07/12/2012





    Join Klik sini CikFie

    Labels:



    EpiloG : D-DAY 2012

    0 LoVeR |



    *update beloG berhabuk!

    ++ Memang no masa sangat-sangat lah...
    ++ sekarang pun sibuk dengan assigment tentang beloG juga!
    ++ bilalah nak berkongsi cerita lagi.

    Olite2x
    now SH nak citer kisah 26 Oktober 2012.
    Tarikh ni adalah Awal Muharam, dan my besday...
    Happy dolly maaa...
    Tahun ni macam tahun 2010 dulu, semua celebrate my besday (walaupun tak de lah meriah)
    Alhamdulillah thanks to all!!!

    Target ucapan besday tahun ni memang tak ramai yang wish kat fb..
    Ermm sebab dah tua kot, tak nak orang tahu.. 
    So wall memang di privatekan hehehe...
    Anyway thanks juga yang wish kat inbox , whatsapp, line, instagram dll...

    *BESDAY CAKE FROM MY FAMILY*


    Haha yang ni SH gedik sikit...
    Mak cakap nak belanja satay, but SH tak mao...
    Katanya dah lama tak makan kek :(

    Then my mum wat suprise bagi kek tengah hari buta sehari selepas besday SH.
    Wah pandai ler my mum kan, suh siap2 gi kedai cari kek sendiri...
    Baru berhajat nak cari fresh cream!!
    heehehee Gediwk




    Anyway Thanks Mum n Family!


    *Ok second gift from my mum*


    ++PafLova ++
    Watever lah ejaan nya...
    Ok ni pun SH gedik2 minta kat ibu...
    Ibu yang mula-mula cakap nak bagi pAvlova sebenarnya, tapi Kak Hanie kat Pekan Bakery tak dapat nak buat dulu
    ++Reason = lambat order hehehe...
    So afta seminggu lepas my besday, Akhirnya my mum gave this nyummy to me!

    ++ comment : Not bad, tapi heran juga kenapa semua sibuk sangat nak makan PavLova ni????
    Specialnya pun buah-buahan tu je lah rasanya.



    *Thanks for my Fwens!*

    ++ sambutan : sebulan afta besday
    ++ comment : terharu sangat

    Setiap semester kami tak pernah ketinggalan untuk celebrate besday masing-masing.
    Sepatutnya dah dapat agak kan superise ni!!
    Tapi disebabkan di selubungi dengan "konon-kononnya" nak wat BBQ
    So, SH tak jangka langsung.

    But thanks lah to Budak-budak Mahligai no.48 AT20, yang celebrate my late besday dengan Ielah sekali.
    Really appriciate it!






    ++ Bahasa English Tunggang langgang sebab suka-suki je nak menaip

    ++ Majuk dengan Encik Garfield sebab tak de kek tahun ni, but thanks for the Samsung Galaxy Advance , special gift for this year besday 

    *Sumber Google, malas nak upload pic sendiri :P







    Labels:



    EpiloG : Klise

    1 LoVeR | 01/12/2012



    Assalamualaikum....
    Memang dah lama SH tak menaip di beloG ini.
    Jawapan Klise : Banyak Assigment!!!!!!!!!!!!!

    Hai inilah nasib SH setiap sem..
    memang takkan sempat nak chek beloG kalau semester dah bermula..

    Ala SH tipu, Budak U lain boleh je berblog

    Ermmm SH tak pandai bahagikan masa macam dyorang kot hehehe
    Tak dinafikan, Budak IT macam SH yang ambil Minor Keusahawanan ni memang agak sibuk T_T
    SH tak tipu lah....
    Ada sahaja assigment yang menanti.

    Hari ini je SH postpone three work yang dah menunggu untuk di hantar.
    Sangat tension....
    dah bila rasa stress ni saja-saja lah menjenguk beloG yang dah macam apa ni kan.

    YA ALLAH!!!
    BANYAKNYA NOTIFICATION KOMEN YANG DITINGGALKAN.
    YANG PALING SH RASA SKIT DI HATI INI BILA KOMEN-KOMEN TERSEBUT ADALAH DARI MEREKA-MEREKA YANG JOIN SEGMEN MACAM SH.
    SH MINTA MAAF SANGAT-SANGAT PADA SESIAPA YANG DAH FOLLOW SH NAMUN TAK DIKUNJUNG BALAS LAGI.
    INSHA'ALLAH, SH AKAN CUBA MENJENGUK BALAS KUNJUNGAN ANDA SEMUA.
    JANGAN MARAH PADA SH EKKK...

    Bukan sahaja di komen, malah di shoutbox pun ramai tinggalkan komen dan tag SH untuk join segmen.
    Namun hampa...
    Maafkan SH tak dapat nak join sekali...
    sangat sedih rasanya....

    dalam bebanyak shout yang ditinggalkan,
    ada permintaan dari Nadhirah yang mahukan Fly To Top Nickhun 2PM
    SH cuba siapkan malam ni juga sebab takut tak de masa
    dan hasilnya
    boleh tengok kat freebies SH ok...

    Banyak cerita berbulan nak dikongsikan namun
    bukanlah hari ini semua cerita akan dikongsikan...

    SH nak sambung ceritadi entry seterusnya...

    Got To Go----> annyeong<------


    Labels:



    Freebies: Fly to Top #Nickhun 2PM#

    0 LoVeR |



    Request dari Nadhirah....
    SH cuba tunaikan...
    Maafkan SH kerana ini sahaja yang mampu SH berikan buat Nadhirah...
    Dah cuba cari gambar yang mampu memberikan yang terbaik, tetapi ini sahaja hasil yang dapat
    Salah satu sebab juga mungkin sibuk dengan assigment tapi cuba memenuhi permintaan Nadhirah :)
    Hope you like it......



    http://1.bp.blogspot.com/-KBkHXakTLKY/ULjvS8unC9I/AAAAAAAABfk/lnD4q7J4pzc/s1600/nickhun+1.png


    http://3.bp.blogspot.com/-Li6qlh7Dgj8/ULjvT4DU2pI/AAAAAAAABfo/g4-knWibIrI/s1600/nickhun+10.png



    http://1.bp.blogspot.com/-DxDRGT3U8MI/ULjvU-nk1KI/AAAAAAAABf0/9lpCGZTr7iw/s1600/nickhun+11.png




    http://1.bp.blogspot.com/-M78RCzYV7y0/ULjvV9S5bzI/AAAAAAAABf4/PLbZYTc15wE/s1600/nickhun+2.png




    http://4.bp.blogspot.com/-Ne3DZQMTOkM/ULjvXApM2_I/AAAAAAAABgA/-8MlOYbFYME/s1600/nickhun+3.png





    http://1.bp.blogspot.com/-Z8fGtdJOnLg/ULjvYC0kPdI/AAAAAAAABgM/1BrfBbuBDY4/s1600/nickhun+4.png





    http://4.bp.blogspot.com/-zzfTSwvA4Uo/ULjvZd8q3qI/AAAAAAAABgQ/zL4NSFcgzlc/s1600/nickhun+5.png




    http://1.bp.blogspot.com/-e2zlYpE9dAk/ULjvaZOBIFI/AAAAAAAABgY/-vYM19YPbAA/s1600/nickhun+6.png




    http://4.bp.blogspot.com/-pnCGHz8DIH4/ULjvbQ6ZcCI/AAAAAAAABgk/pPhv1d37cO8/s1600/nickhun+7.png


    http://3.bp.blogspot.com/-LHSc8wdqu-Y/ULjvc7JQgHI/AAAAAAAABgo/tPxs2Faxw9g/s1600/nickhun+8.png




    http://4.bp.blogspot.com/-Kmt8rjNGX9Y/ULjvdh-wtmI/AAAAAAAABgw/YiiFKsQjnZo/s1600/nickhun+9.png




    http://4.bp.blogspot.com/-re28Qsyln0Q/ULjveixxm7I/AAAAAAAABg4/cl4Utk24GwU/s1600/nickhun.png

    Labels: ,



    << OLDER
    NEWER >>