? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Epilog : Kuatkan hatiku !
  • Epilog : Ibu!
  • Epilog : Jiwa Parah !
  • Epilog : Aku, Kamu dan Dia!g
  • Epilog : Header !
  • Epilog : Wordless Friday! ~Tak Kreatif tapi minat ...
  • Segmen: Kenangan Hari Lahir
  • Epilog : Kerana Leteran itu !
  • SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK
  • Epilog : Terima Kasih Sahabat ke-300!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    Segmen: Kenangan bersama Guru!

    2 LoVeR | 16/05/2012


    Terlebih dahulu SH nk ucap SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU kepada semua guru-guru yang berda di Malaysia.

    Pagi2 ni rajin nak join segmen yang dianjurkan oleh Dieyna


    Kenangan bersama guru kalau bertul2 kita tahu menghargainya akan menjadi kenangan yang manis dalam hidup kita.
    Setakat kenangan kena marah, kena cubit semua tuh antara kenangan yang baisanya akan diingat sampai kekadang ade aje umat manusia yang xde perasaan akan cakap
     "aku tak suka cikgu tuh, dulu dy suka marah aku, cubit aku"

    Haha xeloklah macam tuh kan, cikgu marah sebab cikgu sayang kita, nak kita jadi Insan yang berguna, am I right?

    Bagi SH sendiri, kenangan bersama cikgu adalah kenangan yang ingin SH hadapi setiap masa *kalau boleh*

    Kenangan bersama cikgu Arman Shah!
    Guru kelas darjah satu di SRK Sri Labis.
    Wah boleh dikatakan SH, dan beberapa rakan SH memang baik ngan cikgu ni.
    Macam pelajar kesayangan dan dialah guru kesayangan kami
    Uik bukan sebab dia lelaki okeyh!
    Antara kenangan yang SH tak boleh lupa bila sesi dy mengajar, Sh dan beberapa rakan akan cepat2 siapkan kerja yang di berikan,
    Kemudian kami dengan baik hati akan cakap

    "Cikgu, dah siap..boleh kami bersihkan kelas?

    Wah sangat rajin kan, haha padahal ada udang disebalik mee
    Sebenarnya masa tuh lah kitaorang main2 kat luar kelas.. hehehe..
    Tapi cikgu Arman dapat tangkap kami pulak kan !

    Kenangan bersama Cikgu Marhaini!
    Guru kelas darjah 5 di SRK Sri Labis
    Cikgu yang paling SH sayang sebab SH rapat ngan cikgu..
    Disebabkan SH ni Penolong k.kelas
    banyak juga kerja yang SH buat untuk berjumpa cikgu.
    Tapi disebabkan satu masalah, cikgu terpaksa berpindah dari sekolah.

    Tapi SH happy sebab sampai sekarang cikgu tak lupa pada SH, bila add dy kat FB pun dia masih kenal SH.

    Mana yang SH cerita ni tentang guru-guru yang memang SH sayang,
    Bukan lah bermaksud guru yang SH tak cerita tuh SH tak sayang, cuma mungkin kenangan kurang kot hehehe

    Kenangan bersama Cikgu Rahmat.
    Guru Tingkatan 2 Arif
    SMKMIL

    Cikgu ni enjoy, happy go lucky..
    Suka cari masalah ngan kitaorang hehe
    bukanlah maksudnya macam ni
    kalau masuk kelas je mesti dia cakap

    Eleh apa ada dengan labis ni, lainlah melaka (something like that lah)

    Haa kitaorang ape lagi, balas baliklah kan hehehe 
    tapi cikgu memang sporting.
    Dia amat mementingkan keceriaan kelas dan kebersihannya.
    Kebanyakkan keceriaan cikgu yang lakuakan.
    Banyak sangat kenangan ngan cikgu Rahmat.

    Kenangan bersama Cikgu Rosnah
    Warden Asrama SMKMIL
    Cikgu Pengawas juga

    Cikgu banyak bantu SH masa di asrama
    Sampaikan adeq di asrama cakap SH anak kesayangan cikgu
    Kalau cikgu tengah marah, SH munculkan diri marah dia terus hilang hehehe
    Mungkin sebab SH satu-satunya pelajar F5 kat ctu, so amik berat lebih sikit lah
    SH juga Penolong Ketua Asrama yang rajin bantu cikgu hehe
    ...........
    Lau nak cerita banyak sangat lah :)

    Kenangan bersama cikgu Rosnah


    Kenangan bersama Cikgu Azijan, Cikgu Muslimah, Cikgu Puvanes, Cikgu Nordin, Cikgu Zaini, Cikgu Hussin, Cikgu Yusof, Sir Zainal, Cikgu Yap
    Guru Matapelajaran Pra-U
    SMKMIL



    Ha senarai diatas semua guru semasa mengajar Pra-U
    Cikgu Azijan ibarat ibu pada kami semua.
    Dialah yang banyak memberi nasihat kepada kami dan dorongan untuk kami berjaya.

    Ckgu Azijan


    Cikgu Muslimah, guru tingkatan semasa Pra-U,
    Cikgu ni memang SH takut, garang sikit hehe tapi dah lama2 sebenarnya dia ok sangat.
    Siap belanja kami KFC ni nak bagi semangat untuk jawab paper dia dengan baik!

    Cikgu Muslimah


    Cikgu Nordin, Cikgu Zaini, Cikgu Husin, Cikgu Yusof.
    Inilah cikgu lelaki yang mengajar kami.
    Seperti bapa kepada kami


    cikgu Puva, cikgu Makroekonomi yang sempoi hehe
    sh SUKA BERCERITA MASALAH DENGAN DIA
    sebab cikgu akan menasihatkan SH
    Kalau tak kerana cikgu, mungkin Sh tak akan teruskan pembelajaran SH... ermm

    Cikgu Puva


    Cikgu Yap
    Walaupun kadang-kadang dia ajar kami tak paham
    tapi dia xputus2 ajar kami dengan cara dia...
    Kenangan dengan cikgu yap adalah, kerja yang banyak akan diberi setiap hari hahaha

    Sir Zainal.
    Sir MUET kami
    Jangan tak tahu dia ni abg kepada Zainal Alam Kadir
    Sir, sangat sporting ..
    Kadang-kadang terasa macam beliau ni sama umur dengan kami ...

    Sir Zainal


    Banyak kenangan yang ada bersama guru.
    Dan SH harap bila SH jadi guru suatu hari nanti akan meninggalkan kenangan manis pada pelajar-pelajar SH.
    Semua guru-guru diatas adalah sumber inspirasi SH apabila SH menjadi seorang guru kelak.










    Dengan ucapan, SELAMAT HARI GURU ,
    SH doakan semoga guru-guru yang pernah mengajar SH akan dikurniakan kesihatan yang baik dan tiada hadiah yang bernilai untuk diberikan kepada mereka selain kejayaan!

    Terima Kasih Cikgu!




    Thanks with Love to: Cikgu2 yang bagi idea nak tulis dalam segmen ni!
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>