? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • SEGMEN : Stop! Den Nak Follow Ekau!
  • Contest : The Most Creative Review!
  • Tutorial : Perkataan Assalamualaikum
  • Tutorial : Marquee Gambar (bergerak)
  • Segmen : Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramai...
  • EpiloG : Terharu..Pertama Kali!!!
  • EpiloG : Duet! DUET! duet!
  • EpiloG : Piket, Nak sepeket!
  • Segmen : Dari Cik Yuyue --> Follower bawah 1000
  • SEGMEN : JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDAD...


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    EpiloG : Bila coding dan hati bersatu, ia milikku!!

    0 LoVeR | 11/11/2011



    Okies, Dah lebih dah ni SH!
    Assigment tak siap lagi tapi sibuk buat benda lain!
    Aduh gawat sih!

    Nak buat cam na, mau duit punya hal hehehe..

    SH dah selesai menyiapkan beloG Tukang Tulis!
    Padahal baru je semalam SH dapat info tentang perkara yang dy nak then malam tadi SH buat satu malam tak tidur!
     Nak tengok ker???
    Rasanya biasa jer lah..
    SH pun tak sangka boleh jadi begitu beloG DY!
    Habis musnah hehehe!


    Haaa coding untuk buat seperti di atas SH baru je belajar malam tadi
    Then dah mengaplikasikannya di beloG tUKANG tULIS!
    Mula-mula takut gak tak jadi...
    Alhamdulillah Tukang Tulis puas hati dengan hasil ini!
    SH rasa coding macam template diatas ni lebih senang berbanding layout template!
    Sebab apa SH kata macam tuh, Sebab SH buatnya dari kul 1 pagi hingga jam 5pagi...
    Hanya 4 jam sahaja!
    Tak macam SH buat coding untuk beloG Sh ni...
    Boleh kata berhari2 jugalah!
    Walaupun template di atas ni tak boleh masukkan banyak sangat widget, SH rasa macam ni lagi bagus sebab tak memberatkan beloG kita!
    Maka loading pun taklah lama nt kan!

    Oppsss Mak Cik Shidah... Saya tak buat beloG kamu macam ni ada dua sebab ye:
    1) Kamu baru lagi dalam bidang blogging dan Kamu nak belajar dengan saya kan cara-cara semua ni...Maka saya guna layout template buat beloG kamu nak belajar t!
    2) Saya pun baru explore coding ni malam tadi sebab tuh tak buat untuk makcik :)
    Haa lepas je buat beloG TukanG Tulis, SH terus jenguk beloG group SH --> AiShAzDaMine
    Tapi SH lupa nak prinscreen layout yang dulu lah...Sowey
    Okies, SH kerjakan layout ni ambil masa selama 5jam kerana terdapat kesulitan sedikit!
    SH tak gunakan template yang sama dengan Tukang Tulis tetapi atas ehsan Blogskin.com SH dapat template yang baik dan MENGUBAHSUAI codingnya mengikut apa yang SH dah belajar!
    Dan hasilnya :





    Aha dah nampak gambar diatas..itulah hasilnya..
    Nak tahu macammana ia berfungsi??
    Explore lah sendiri di laman AiShAzDaMine!!!

    Nak tahu apa perbezaan bila SH gunakan layout template dan classic template???
    Ini Dia!!!!

    Haa nampak tak, penggunaan classic template lebih ringan saiznya berbanding layout template...!
    Nak tahu kat mana korang nak chek berat beloG korang???
    Di sini ---> BERAT

    WAIT!!!
    Kenapa SH tak tukar beloG SH guna classic template kalau ia lebih ringan???
    Hehe belum masanya lagi!
    Nanty lah SH tukar sebab SH masih sayangkan widget2 dan gambar2 KIM HYUN JOONG SH ni!!!
    Tak sanggup kehilangannya (POYOS!!!)

    Sebab tuh segala percubaan SH terhadap coding ni SH buat di beloG lama SH --> sayurizeyrazone.blogspot.com!!

    Huhuhu nanti bila SH dah sedia SH akan tukar template SH ni!
    Lagipun kalau dah revert ke classic template , agak susah nak tukar kembali ke Layout template tau!!!

    Wasalam

    Thanks with Love to: Kak NNK atas pengertian template classicni
    EpiloG Dunia SaYuRi.

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>