? Old Memory ?

» July 2011
» August 2011
» September 2011
» October 2011
» November 2011
» December 2011
» January 2012
» February 2012
» March 2012
» April 2012
» May 2012
» June 2012
» July 2012
» August 2012
» September 2012
» October 2012
» December 2012
» January 2013
» February 2013
» March 2013
» April 2013
» May 2013
» June 2013
» July 2013
» September 2013
» October 2013
» November 2013


? Entry ?

  • Segmen : Jom tingkatkan followers sampai lebam
  • Epilog : Separuh akal ku pergi!
  • Epilog : Wordless Saturday!
  • Epilog : Rehat!
  • Epilog : Hakikatnya, Anda semakin Tua!
  • Epilog : Gangnam Style
  • Segmen : Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part ...
  • Epilog : Penyakit Baru dah Timbul!
  • EpiloG : Terima Kasih
  • epiloG : Ramadhan , telah tiba lagi!


  • ? Credit ?

    ©2013 Inspired By Twitter .
    A round applause for;
    This code 90.9% by Ohmyungshoe .
    Service and Terms are from her .
    The helper and some basecodes are from HER .
    Some Code in this Template was edited by Me.
    This blog looks hot in Google Chrome.
    Please do not view my page source.
    Ask me if you need any codes :Sayuri Hana
    Empowered by Blogger
    EpiloG : Wordless Friday!

    0 LoVeR | 21/09/2012



    Assalamualaikum.
    Pagi jumaat yang mulia ni,
    SH cuma nak meluahkan sedikit kekecewaan.

    Yes SH tahu tak semua manusia ni sempurna.
    Terima kasih lah adeq kerana mengingati kakak-kakakmu yang sedikit jahil ni.
    Tapi tolonglah jangan berfikir sempit sangat boleh tak.
    Yup Aurat memang wajib kita tutup,
    Memakai baju lengan pendek dan menampakkan selebihan lengan dah kira tak menutup aurat.
    Ye kakak-kakak mu tahu itu semua.
    Tapi tak semestinya bila kakak-kakak  mu membeli pakaian berlengan pendek, 
    mereka nak pakai macam tuh aja.

    Please thinking kalau dah muslimah tuh bertudung, mereka pun tahu mana yang elok dan tidak.
    Sekarang koleksi pakaian kita dah ada berbagai jenis.
    Cardigan pun ada.
    Boleh aja kalau kakak-kakakmu nak memakai baju lengan pendek tuh dan lengan selebihnya ditutupi dengan memakai cardigan kan.

    Kakak-kakakmu tahu kebimbanganmu mengenai umat yang melupakan ajaran islam sebenar-benarnya.
    Tapi kakak-kakakmu masih ada akal untuk berfikir yang baik.
    Selama kamu melihat/ berjumpa kakak-kakak mu itu adakah pernah sekalu kamu melihat mereka tidak menutup aurat.
    Fikir sebelum berkata
    kerana kata-kata lebih dalam luka kalau terhiris di hati,kata-kata itu tajam daripada pisau.

    SH tak layak nak membicarakan mengenai hukum islam, 
    i'm not perfect at all
    tapi SH cuma terkesima apabila terbaca status tersebut (------)
    Kalau takut dilambung Ombak, jangan berumah ditepi pantai.

    ---apa-apa je lah---

    Labels:



    << OLDER
    NEWER >>